Украинското министерство на отбраната (МО) отрече слуховете за предполагаема оставка или

...
Украинското министерство на отбраната (МО) отрече слуховете за предполагаема оставка или
Коментари Харесай

ISW: Уволнен ли е Заложни и руската пропаганда

Украинското министерство на защитата (МО) отрече слуховете за хипотетична оставка или уволняване на украинския главнокомандващ генерал Валерий Залужни на 29 януари.

 

Украинският национален народен представител Олексий Гончаренко съобщи на 29 януари, че " Залужний разгласи оставката си, само че към момента няма декрет ". Бившият украински национален народен представител Борислав Береза съобщи, че администрацията на украинския президент е " уволнила " Залужний.

Западните и съветски медии също подхванаха изказвания за уволнението или оставката на Залужни.

 

Министерството на защитата на Украйна явно отговори на слуховете, като сподели " не, това не е правилно ". Руските източници се възползваха от слуховете за уволнението или оставката на Залужни, с цел да продължат няколко осведомителни интервенции за вътрешните украински каузи, които те организират от известно време. Ветеранът от съветската агитация и основен редактор на RT Маргарита Симонян акцентира, че без значение дали известията за отстраняването на Залужни са правилни или не,  " хаосът е потребен за Русия ".

Това разяснява Институтът за проучване на войната (ISW).

 

Русия може да преоборудва аспекти на своя чадър за противовъздушна защита в дълбоките тилови зони на фона на продължаващите удари на украински дронове в Русия. Руското издание " Комерсант " заяви на 29 януари, че съветското министерство на цифровото развиване е наредило на съветските управляващи в Ленинградска, Новгородска и Псковска области да блокират 4G LTE интернет връзката до 30 януари, тъй че съветските чиновници да могат да " настроят тънко " противовъздушната и противовъздушната защита системи.

 

Ленинградска, Новгородска и Псковска области по-рано оповестиха спирания на интернет услугите 4G LTE от 25 януари до 30 януари по отношение на механически корекции на " радиочестотния набор ".

Един от източниците на Комерсант съобщи, че Воронежска област организира сходни старания, които са били " планувани на федерално равнище " и че доста други неуточнени съветски федерални субекти преследват тези старания с разнообразни темпове.

 

Комерсант съобщи, че както съветските системи за електронна война, по този начин и доставчиците на мобилен интернет работят на честоти, позволени от Руската държавна комисия по радиочестотите, а източникът на Комерсант съобщи, че безразборното потребление може да повлияе на мобилните данни.

 

Не е ясно какво влияние могат да окажат интернет интервенциите върху преориентирането на EW системите или разгръщането на нови благоприятни условия и назад. Също толкоз допустимо е съветските сили да тестват нови благоприятни условия за радиоелектронна битка и превантивно да са изключили интернет услугите, с цел да избегнат неочаквани спирания. Руските чиновници може също да лимитират достъпа до интернет, с цел да прикрият придвижването на стандартни системи за противовъздушна защита в Русия, след като ударите на украински дронове в Ленинградска област на 18 януари и 21 януари предполагат, че съветската противовъздушна защита в северозападна Русия може да е погрешно ситуирана за отбрана против дронове, изстреляни от Украйна.

 

Губернаторът на Ярославска област Михаил Евраев съобщи на 29 януари, че руските системи за РЕБ са свалили украински дрон, ориентиран към петролната рафинерия Славнефт-Янос в Ярославска област.

 

Руски източници разшириха изображенията на сваления удавник в рафинерията и настояват, че не е предизвикал никакви вреди. Източникът на " Комерсант " съобщи, че те считат, че времето на спиранията в интернет също е обвързвано със сигурността на продължаващото пътешестване на съветския президент Владимир Путин до Санкт Петербург и Ленинградска област.

Русия наподобява подхранва и се възползва от неоимпериалистически и националистически настроения в Европа, с цел да вбие клинове сред Украйна и нейните западни съседи. Десен маджарски политик и водач на Движението за нашата татковина Ласло Торочкай съобщи на 27 януари, че Унгария би трябвало да претендира за Закарпатска област на Украйна в случай на проваляне на Украйна във войната.

 

Десният румънски политик и водач на партията " Съюза за обединяване на румънците " Клаудиу Тързиу акцентира на 29 януари, че Румъния би трябвало да " реинтегрира " области от Украйна, прилежащи на Румъния, където е живяло румънско население, с цел да резервира суверенитета.

Руски източници разшириха изказванията на Торочкай и Тързиу и подчертаха тези ултранационалистически румънски и маджарски искания към украинска територия.

Преди това Русия предложи идеята за разграничена Украйна сред Русия и Запада преди войната.

 

Руският президент Владимир Путин и други високопоставени съветски чиновници възобновиха този роман през декември 2023 година, като обявиха, че Украйна има исторически териториални разногласия с Полша, Румъния и Унгария, само че може да резервира своя суверенитет, в случай че цялата страна се състои от границите на Лвов Област.

 

Руската ултранационалистическа рамка на концепцията за съветския свят наподобява е спечелила мощ измежду националистическите европейски фракции, приложена към техните лични националистически идеологии, и съветските участници в осведомителното пространство евентуално се стремят да употребяват тази идеологическа податливост, с цел да забият чеп сред Украйна и нейната европейски съседи.

Руският президент Владимир Путин и беларуският президент Александър Лукашенко подписаха серия от стопански и софтуерни съглашения на 29 януари, с цел да ускорят напъните на Кремъл за по-нататъшно консолидиране на Беларус в структурата на съюзната страна. Путин и Лукашенко утвърдиха три съглашения за осъществяване на Договора за основаване на съюзна страна, взаимно научно и софтуерно развиване и съгласуваност на външната политика на двете страни по време на съвещание на Висшия държавен съвет на съюзната страна в Санкт Петербург.

Путин повтори изказванията, че руснаците и беларусите са " приятелски нации ", обединени от обща история и полезности.

 

Лукашенко посочи съветското и беларуското съдействие в Африка, потвърждавайки, че е координирал пътуванията си през декември 2023 година в разнообразни африкански страни с Путин и съобщи, че Русия и Беларус към момента не са решили въпроса за основаването на общи пазари за газ, нефт и петролни артикули в границите на Рамка на съюзната страна.

Лукашенко преди се е съпротивлявал на напъните на Кремъл за по-нататъшна интеграция на Беларус в съюзната страна, само че последствията от въоръжения протест на групата " Вагнер ", за който Лукашенко съгласно сведенията е изиграл роля в посредничеството, и гибелта на финансиста Евгений Пригожин може да са попречили на способността на Лукашенко да се съпротивлява по-нататъшни старания за интеграция на съюзната страна.

 

Украински военни обявиха, че руските сили са изстреляли шест ракети С-300 по Мирноград, Донецка област и Музиковка, Херсонска област и осем дрона Шахед-136/-131 и една ракета Искандер-М по други цели в Украйна.

 

Украинските Военновъздушни сили оповестиха, че украинските сили са свалили всичките осем " Шахед-а ". Говорителят на украинските Военновъздушни сили полковник Юрий Игнат съобщи, че украинските сили учат свалените дронове " Шахед ", за да подобрят украинските системи за електронна война и да разпознават непознати съставни елементи в дронове.

 

Руските чиновници се опитват да разширят потенциала за тестване на нови софтуерни акомодации. На 29 януари министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу инспектира 12-и и 48-ми ЦНИИ на Министерството на защитата на Русия в Московска област по време на работна аудиенция в Западния боен окръг (ЗВО).

 

Ръководителят на 12-и Централен проучвателен институт генерал-лейтенант Игор Колесников сподели на Шойгу, че 12-ти институт понижава продължителността на държавните проби за нови оръжия, усъвършенства изискванията за тестване и усилва броя на тестванията, които организира.

Украйна продължава напъните за привеждане на украинските въоръжени сили в сходство със стандартите на НАТО. Украинското министерство на защитата (МО) заяви на 28 януари, че Украйна е внедрила над 18 стандарта на НАТО сред декември 2023 година и януари 2024 година, в това число стандарти за отбрана на личния състав, информационно образование за военноморските сили и процедури за осведомителни и транспортни системи.

 

Партньорите на Украйна не престават да поставят старания за създаване на своя лична отбранителна индустриална база в поддръжка на Украйна. Изпълнителният шеф на немския производител на оръжия Rheinmetall Армин Папергер съобщи в изявление за Bild на 28 януари, че Rheinmetall построява нова фабрика за муниции в Германия, с цел да сътвори " стратегическа сигурност на доставките "  и да обезпечи непрекъснати доставки за Украйна.

 

Папергер означи също, че Rheinmetall е получил над 10 милиарда евро поръчки за военни поръчки от немското федерално държавно управление през 2023 година за немските въоръжени сили и Украйна и че това евентуално ще се усили до 15 милиарда евро през 2024 година

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР